lørdag 2. februar 2013

Sanselig barnerom

Våre barnerom er ikke innredet i typiske jente/gutte farger. Noen vil kanskje mene at rommet med kjøkken og lekestue er jenterommet, mens rommet med bøker og dyr er mer guttete. Her i huset er storebror like aktiv på lekekjøkkenet som lillesøster er til å kjøre biler rundt på gulvet. De gjør det de vil, akkuart når de vil.

 

Vi har satset på knallfarger så lenge vi får bestemme. Den dagen de vil bestemme selv kommer fort nok. I tillegg har vi den siste tiden valgt å la dem sove på samme rom. Noe vekkeklokke trenger vi ikke lenger, men det er hyggelig å høre hvordan de prater og koser seg om morgenen. Ja, ja ekstra hyggelig hadde det vel vært om klokken rakk å passere 0600.

 

Under sengenB

opp under taketBStorebror har flere lesekroker i huset. To er på rommet hans. En under sengen og en over som gir litt fred om lillesøster blir litt for nærgående. Da er det bare å klatre opp og be oss voksne om å flytte stigen.

LesekrokB Figurene på veggen har jeg malt på frihånd med hobbymaling. Jeg er ikke overbegeistret for wallstickers. Ikeas partylys fra 2007 fungerer godt som nattlys. Det blir en fin, grønn farge i rommet.

To sengerB Som sagt, to senger, en sprinkelseng og en skuvseng sammen med Findus som er min store helt enda han ikke var en del av barndommen min.

 

Kjøkken og stue Velkommen inn til barnas stue og kjøkken. Alle lekemøblene er kjøpt på loppemarked og malt. Sittebenken er en Ikeakasse som er polstret og trukket med stoff.

 

LekestueB

KjøkkenkrokBHoppehunden er det perfekte husdyret. Kjøkkenet er en gammel oljebehandlet tvbenk. I topplaten skar vi et hull som passet til en metallbolle. Tappekranen er laget i tre med to knotter for “varmt-” og “kaldtvann”. Koketoppen er malt rett på topplaten. Overskapene CD-skap!(?)

KjøkkenbenkBare for å ha sagt det, barnerom ser ikke slik ut!! For å få ta ryddige bilder har storebror vært på bytur og lillesøster har tatt sin 3-timers dupp.

 

Interiørfotograf og skribent Franciska, med bloggen Franciskas Vakre Verden, skal gi ut bok til høsten som heter Sanselige Rom. Med dette innlegget er jeg med i inspirerende jenterom og gutterom når det måtte komme.

3 kommentarer:

 1. Kjempefint rom! Helt etter min smak.

  SvarSlett
 2. Heilt herlig rom,hadde så sansen for måten det var innreda og dei du hatt malt på veggen,du er knAllflink og er så imponert og du veit så ne som meg som ikkje kan tegne eller male må ha wallstickers for å vege opp mot evnene som ikkje er der,hihi men absolutt finest når ein har laga det sjølv:)

  Så herlig kjøkken og masse flotte ting,likte kjøkkenet og så sunne grønnsaker og:)mi ho leker like mykje med biler som andre ting ho og,bare sunnt at dei leker med det dei vil:)

  Ønsker deg ein flott søndag!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 3. Herlighet så fine de rommene var....Og kjempesmart med den lesekroken over sengen :)
  Kult at du har kjøpt møblene på loppis og pusset dem opp...Love it :))

  Ønsker deg og dine en superherlig søndag

  KLem

  SvarSlett