mandag 24. mars 2014

Sjørøverbursdag

 

Hiv O`hoi……

Storebror har fylt år. Artig, artig og en smule slitsomt. Men der har jeg vel meg selv å takke. Det er ikke mye som egentlig skal til for å glede barn. I bunn og i grunn er det vel jeg som “bestemmer” at det være tema. Bitte litt tull, meeeen veldig gøy.

Kaken, kjeksene og vimplene ble laget etter at jeg kom over Piratbursdagen hos Villa Perlesukker. Piratkaken jeg bakte består av en sjokoladekake og en liten bløtekake på toppen. Delvis egenkomponert med utgangspunkt i to oppskrifter jeg fant på nettet. Ganske så fornøyd med meg selv siden det var første gang jeg gjorde noe sånt. En og annen skjønnhets feil, men pytt sann…

Piratbursdag klein

Untitled-3

 Sjørøverbursdag2

Piratvoksduk fra Stoff og Stil. Kjøpte  en meter og laget løpere.

Sjokoladegullpenger. (Disse kjøpte vi i Tyskland, men Nille har også.)

Papptallerkner fra Nille, mens sugerørene fant jeg hos Traktøren/Obs.

Godisposer fra Norway Design med pålimt dødningshode.

Drikkeflaskene er sviskedrikkflasker. Vi merket alle flaskene med navnlapper.

Poppcornbokser laget av en mal jeg fant på nettet.

Dødningshodestempel fra Søstrene Grene.

Kikkertene er laget av papprør vi fikk på Stoff og Stil. Hvert barn limte på farget papir og pyntet det med diverse selvklebende steiner. (STAS!!)

Alle som ville fikk enten svart eller rødt tørkle på hodet. Fordi vi tok fram dette etter at pølsene var spist var de blitt varme i trøya og synes det var artig.

 

Etter at alle barna hadde laget hver sin kikkert fant de et “skattekart”. Dette kortet inneholdt ikke bare en skatt, men også ulike sjørøveroppgaver. For å bli en god sjørøver måtte de gå på krokodillejakt, vise at de kunne stjele, spise uten å bruke hendene og kjøre sjørøverskip.

Krokodillene de skulle fange var godiskrokodiller i et mørkt rom. På forhånd hadde de stjålet lysstaver som de kunne bruke i det mørke rommet. Potetringer på en snor skulle spises uten at de brukte hendene og sjørøverskip kjørte de ved at de måtte rulle opp legobåter festet i en snor på en papirrull.

Helt til slutt var de klare for å finne skatten, en godispose.

4 kommentarer:

 1. Å, så gøy!
  Jeg elsker tema-bursdager! (selv om du har rett i at det sikkert er mest stas for oss voksne...)

  SvarSlett
 2. Det høres morsomt ut både for voksne og barn spør du meg! :)

  SvarSlett
 3. Hørtes og så ut som en kjempemorsom bursdag! :) Tenker bursdagsbarnet og gjestene koste seg! For en FLOTT kake! :) Tøff borddekking!

  SvarSlett
 4. Så herlig:)bursdag er gøy å lage til:)
  Fin dag til deg!
  Klem

  SvarSlett